szállítószalag

Milyen állványt vegyek?

Szerző: 2023 aug 22

 

Az állványok típusa és kiválasztásának menete fej fej mellett játszanak kulcsfontosságú szerepet minden építkezés vagy felújítás során. Ezek a szerkezetek biztosítják a munkások biztonságát és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé a magasban végzett kisebb és nagyobb feladatoknál. Mégis milyen állványt vegyek? Milyen szempontok szerint válasszak?​

Ebben a cikkben részletesen végig vesszük azokat a lépéseket és tényezőket, amiket érdemes figyelembe venned annak érdekében, hogy az ideális állványt választhasd ki. Ez elsőre nem tűnik egyszerűnek, de természetesen vannak fő szempontok, melyek maximális segítséget nyújtanak az állvány választása során.

Az állványok ára a legmeghatározóbb

Ahhoz, hogy el tudd dönteni, hogy milyen állványt vegyél, az ár az elsődleges szempont.
Ezen tényező különösen fontosnak számít a magyar vásárlók körében, akik rendkívül érzékenyek erre.

hogyan valasszak allvanyt 1Deckman, a legoptimálisabb választás.

A Deckman állványok jelenleg az egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányú termékek a piacon.
„Olyan az állványunk, mint az autóiparban az Opel. Nem a prémium kategóriát szeretnénk képviselni, hanem egy mindenki által megfizethető, minden igényt kielégítő terméket kínálni.”

Minőségben is megállja a helyét?

Minőségi mutatója esetében megemlítenénk a fa és acél járópadló közötti kisebb, akár nagyobb különbségeket, többek között mennyire tartós, milyen könnyű, csúszik-e, festett vagy horganyzott-e. Lényeges tényező, hogy ne festett, hanem horganyzottak legyenek az elemek.
A Magyarországon kapható állványok többsége horganyzott – tehát ez szinte már elvárás.

A horganyzás egy olyan eljárás, amely során a fémfelületet cinkréteggel borítják be, ami védelmet nyújt többek között a rozsdásodás ellen. Az építkezési területeken gyakran nedvesség, eső és más környezeti hatásoknak vannak kitéve az eszközök. A horganyzott bevonat révén az állványrendszer ellenállóbb lesz a korrózióval és az időjárási hatásokkal szemben, ami hosszú élettartamot eredményez.

Ráadásul környezetbarát bevonat, hiszen hosszú távon csökkenti a karbantartási igényt és a cserére szoruló elemek mennyiségét. Ez kevesebb anyagfelhasználást és hulladékot eredményez az építési folyamat során.

hogyan valasszak allvanyt 2Elengedhetetlen, hogy az állvány megfeleljen az EU szabványoknak.

Kiválasztásakor kiemelt szempont lehet megfelelő terhelhetősége. Célszerű szem előtt tartani az ár és minőség összefüggését, ugyanis a jobb minőség gyakran járhat magasabb költséggel. A lenyűgöző német hegesztésből eredő esztétikai dizájn választása,. például komoly árkülönbséget eredményezhet – nem is érdemes minden esetben vállalni ezt a többletköltséget.

Pláne olyan termékeknél mint az állvány, melyek koszolódnak, sérülhetnek, elemei vesznek el.
Ezen a ponton hangsúlyozandó, hogy az optimális megoldást a minőség és megfizethetőség egyensúlya jelenti, ami a Deckman állványok esetében mindig garantált.

Milyen hatással van az eszköz kiválasztása az építkezések, felújítások hatékonyságára?

hogyan valasszak allvanyt 3A munkások biztonsága a stabil állványrendszer kiválasztásán is múlik.

A legtöbb nehéz építkezési területen a magasban végzett munkái során a munkavállalók veszélynek vannak kitéve.
A hibák és problémák elkerülése érdekében lényeges, hogy pontosan és megfelelően legyenek telepítve.

hogyan valasszak allvanyt 4Egy helytelenül kiválasztott vagy rosszul rögzített állvány súlyos balesetekhez vezethet.

Hogyan befolyásolja az állvány vásárlását a projekt jellege?

A munka jellegétől függően különböző tényezők választhatod ki az ideális állványt.
Kis felújítási munkákhoz, mint például a festés vagy szerelés a legjobb választásnak a könnyű alumínium típusok bizonyulnak. Ezek könnyen mozgathatók és gyorsan összeszerelhetők, mely tulajdonságoknak köszönhetően hibátlan választás a rövid időtartamú feladatokhoz.

Magas épületek vagy szerkezetek esetében első körben nagy teherbírású és stabil típusra van szükséged.

hogyan valasszak allvanyt 5Fontos, hogy az állvány biztonsága, stabilitása minden esetben igazodjon a projekt speciális jellegéhez.

Miért fontos terhelési kapacitásuk betartása?

A szerkezet terhelési kapacitása úgy van meghatározva, hogy azt biztonságosan „elviselje” anélkül, hogy veszélyeztetné a munkásokat, az építkezést vagy a felújítást. Túlterhelés esetén meghibásodhat, ami súlyos balesetekhez vezethet.

hogyan valasszak allvanyt 6Ne legyen nagyobb súly az állványon, mint amennyit elbír!

Mindig ellenőrizd a gyártó által ajánlott terhelési korlátokat!

Mi a legfontosabb pontja az állványvásárlásnak?

A tökéletes forgalmazó! Találni egy olyan kereskedőt, aki:

  • azonnal ajánlatot ad,
  • raktárról kiszolgál nagyobb megrendeléseket is állványokra,
  • minden kérdésre profin válaszol.

hogyan valasszak allvanyt 7A DECKMAN munkatársai maximális segítséget nyújtanak a kiválasztáshoz!😃

Nincs két ugyanolyan épület, ezért a különböző igények miatt egy állványhoz mindig kell vásárolni. Ezért az állvány forgalmazóján múlik, hogy a vásárlás után egy esetleges bővítésnél, vagy meghibásodott, akár elveszett alkatrész pótlásnál milyen segítőkész, van-e neki raktáron.

Hogyan építhető a megfelelő állvány?

A legtöbb állvány esetében már megoldott, de mindenképp olyan állványt válassz, ami szinte szerszámok nélkül építhető. Az sem hátrány, ha egy adott rendszer minél kevesebb elemből áll, hiszen az építés és a bontás minden munkahelyszínen időt fog elvenni. Csak nem mindegy mennyit.

A legjobb állvány nem létezik! Vagy mégis?

A DECKMAN homlokzati állványok az egyik legkönnyebben építhető, bontható, és szállítható választások, és akár 100 méter magasságig építhetők. Ha igazán könnyen mozgatható állványt keresel, akkor érdemes az alumínium guruló állványra szavaznod. Népszerű horganyzott acél homlokzati állványaink mellet profi minőségű guruló állványunkat is megtalálod a www.deckman.hu weboldalon és a www.deckmanshop.hu webshopunkban egyaránt.

hogyan valasszak allvanyt 8

Ha szeretnéd elkerülni a német gyártók magas prémium költségeit, és figyelembe veszed a feljebb kifejtett fontos szempontokat, akkor garantáltan a DECKMAN állvány mellett fogod letenni a voksod.