deckman.hu https://deckman.hu homlokzati állvány, szállítószalag bérlés, és eladás Wed, 25 Jan 2023 22:40:31 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://deckman.hu/wp-content/uploads/2020/12/cropped-Deckman-X-512x512px-32x32.png deckman.hu https://deckman.hu 32 32 Szállítószalag bérlés, vagy vásárlás? https://deckman.hu/szallitoszalag-berles-vagy-vasarlas/ Wed, 25 Jan 2023 22:37:35 +0000 https://deckman.hu/?p=243421

A szállítószalag az építkezéseken, felújítási munkálatok során nagyban képes meggyorsítani a munkafolyamatokat. Miért az egyik leginkább lényeges szempont ez? Egyszerű: az idő – pénz, és ez az építőiparban még inkább igaz.
A különböző szállítószalag segítségével cserepet, de akár napelemeket is könnyen, és biztonságosan, az egyre szigorúbb munkavédelmi előírásoknak megfelelően is fel lehet juttatni például egy építkezés során, a felújítandó épület, családi ház tetejére.
Érdemes viszont figyelni a szállítószalagok kiválasztására, hiszen a különböző típusok más és más anyag szállítására lettek kifejlesztve.
Az ott dolgozó szakemberek pontosan akkor kapják meg a megfelelő anyagokat, amikor az számukra éppen szükséges.

szallitoszalag blog 1

Szállítószalag, segítség a kivitelező részére is

Érdemes a felújítás, az építési munkák megkezdése előtt, még a tervezési fázisban az adott ház építési paramétereit figyelembe véve, megtervezni a szükséges szállítószalag bérlését, vagy adott esetben vásárlását.
Miért lényeges ez? A kivitelező részére, ha csak egy projektről van szó, talán érdemesebb a bérlésben gondolkodni. Ez egy egyszeri, leírható költség, és beépíthető az építkezés , a kivitelezés árába.
Amennyiben a cég több építkezés ház, lakóépület, vagy nagyobb irodakomplexum kivitelezését végzi, folyamatosan, akkor a szállítószalag vásárlása hosszú távon kifizetődőbb.
Egyrészt a fentiekben részletezettek szerint, meggyorsítja a kivitelezési, illetve munka folyamatokat, másrész, ha nincs rá szükség, könnyen eladható, értékesíthető más építőipari vállalkozások részére is.

Családi ház, tetőfelújítás, szállítószalag

Jellemzően viszonteladó partnereink visszajelzései alapján is, a családi házak tetőszerkezetének felújításakor, illetve a cserepek teljes cseréjénél a leghasznosabb a szállítószalag használata.

cserepfelvono szallitoszalag blog 2

A legfontosabb a rendszer szintű tervezés

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni a tervezés fontosságát. A gyakorlatban a kivitelezés során felmerülő, extra költségek nagy rész megtakarítható lenne, ha minden munkafolyamat előtt, lépésről lépésre, ki lenne dolgozva, és a megfelelő költségtételek is ezek mellé lennének rendelve. Egyáltalán nem mindegy, mi mennyibe kerül, mert így lesz az építkezés, kivitelezés költsége az eredeti többszöröse.
Fontos, hogy a különböző munkafázisokhoz is a szükséges építőanyagok időben érkezzenek a építkezés területére.

BUMPA mobil cserépfelvonó

A BUMPA egy olyan mobil cserépfelvonó eszköz, amely segítségével gyorsan és könnyedén lehet mozgatni a téglát, cserepeket és a maltert házépítéseknél. Ideális választás tetőfedőknek és építőipari vállalkozásoknak, mert mobil jellegének köszönhetően könnyen áthelyezhető és alkalmazható különböző helyszíneken.

cserepfelvono szallitoszalag blog 3

Ez a szállítószalag akár cserepet, téglát és bármilyen darabárut képes felvinni a tetőre , ami a tetőfedéshez, ácsmunkához szükséges.
Egyik fő előnye, hogy a jelenlegi, munkaerőhiányos időkben emberi munkát helyettesít, vagy akár ki is válthatja ezt.
Az alábbi videóban láthatod, hogy mi minden szállítására is alkalmas a BUMPA rendszer:

 

Baron szállítószalagok – a profi megoldás.

A Baron szállítószalagok forgalmazásával évek óta foglalkozunk. Megbízható, stabil, ugyanakkor könnyen szállítható, ideális megoldás lehet az építkezések, felújítások során. Ez a szolgalmas gép is képes akár 4 ember munkáját kiváltani, ráadásul, sosem fárad el.
Törmelék, kavics, beton, föld, homok, de mezőgazdasági termények, vagyis bármilyen szóródóanyag szállítására alkalmas.

 • Többféle hosszúság: 3,3 m, 4,5m, és a leghosszabb: 6 m
 • Szélessége: 350 mm
 • A garat mérete: 88 cm széles, a felső nyílásnál

szallitoszalag blog 4

Főbb jellemzők:

 • Lejtési szög: 35° – 40°, tehát nagy lejtőkön, emelkedőkön, bonyolult terepen is megállja a helyét
 • Maximális terhelhetősége: akár 200 kg
 • Motor feszültség/teljesítény: 230V/0,55 KW

Legnagyobb sebessége 80 cm/másodperc, a legalacsonyabb pedig 20 cm/másodperc.

A Baron szállítószalag ideális megoldás olyan építkezéseknél is, ahol meredek lejtő, vagy emelkedő van.

Shifta szállítószalag

Ez egy világszerte ismert, és elismert angol származású, könnyített szerkezetű, és alumíniumvázas mobil szállítószalag rendszer.
Szintén, szóródóanyagok mozgatására lett kifejlesztve, sóder, kavics, murva, homok, föld, zúzott kő, törmelék anyagok szállítására is alkalmas.
Nézd meg, mi minden szállítására alkalmas a Shifta rendszere:

 • Használata ajánlott olyan terepeken, ahol a talaj szerkezete más gépek számára problémás lehet.
 • Működtetéséhez elég 1 személyi, kezelő.
 • Rugalmas, mert bármely terhelésnél 45-50 fokos lejtés szögig használható.
 • Akár három munkást is kivált.
 • Könnyen mozgatható, így folyamat a munkavégzés.
 • Remek, bevált eszköz a nehéz terepeken történő anyagok mozgatáshoz.
 • Egymás után több darab is sorba köthető. Így egy áramforrásal akár 5 db Shifta szállítószalag is működtethető egyszerre.
 • Akár egy furgonnal is könnyen szállítható, akár több egység is egymásra rakható.
 • Magas kopásállóságú, vályúsított szállítószalag teherbíró, Chevron bordás gumihengerrel.

 

szallitoszalag blog 5

Ha bármilyen kérdésed maradt, Hívj, írj, kérdezz bármit! Segítünk!

]]>
Ollós emelő – gyors, kényelmes, egyszerű https://deckman.hu/ollos-emelo-gyors-kenyelmes-egyszeru/ Wed, 28 Sep 2022 18:53:55 +0000 https://deckman.hu/?p=241952

Ollós emelő – gyors, kényelmes, egyszerű

Ollós emelő bérlésen vagy vásárláson gondolkozol? Akkor már biztosan nem remeg meg a lábad a magasban végzett munkától sem.

Vannak olyan munkák, mint például csarnoképítés és karbantartás, fűtés és légtechnika, esetleg villanyszerelés, festés és még számos egyéb, amelyeknél egyértelmű, hogy a hagyományostól eltérően 8-10 de akár 14 méteres magasságban fogod eltölteni a munkaidő nagy részét.

ollos emelo szemelyemelo deckman 1

Ha te is hasonló cipőben jársz és repülni még nem tanultál meg, szükséged lesz valamire, miről dolgozni tudsz. Szűkösebb költségvetés esetén, alumínium guruló állvány, minden más esetben önjáró személyemelő lesz számodra a megoldás..

Akkumulátoros, dízel, összkerékhajtás… melyiket válasszam?

A válasz nagyon egyszerű! Attól függ, hol és mire szeretnéd használni. Ebben a cikkben a későbbiekben bővebben az akkumulátoros ollós emelőkről olvashatsz, azonban most dióhéjban összefoglaljuk, hogy melyik ollósemelő hova való.

ollos emelo szemelyemelo deckman 2

Dízel ollós emelő

Ha kültéren, egyenetlen, esetleg földes talajon szeretnéd használni, dízel üzemű ollós emelőt kell választanod. Ezek a gépek rendszerint összkerékhajtással és terepmintás gumival vannak ellátva, így nehezebb körülmények között is elboldogulnak. A dízel motorral hajtott emelőgépek nagy előnye még, hogy akár 20 méter feletti munkamagasságra és rendkívül nagy emelőkapacitásra képesek.
Károsanyag kibocsátásuk azonban nem teszi lehetővé a zárt térben történő használatot, ráadásul karbantartási igényük és súlyuk is jelentősen nagyobb, mint elektromos társaiké.

Akkumulátoros ollós emelő

Csendes, nincs károsanyag kibocsátás és minimális karbantartást igényel. Röviden így lehetne jellemezni az elektromos személyemelőket. Természetesen, mint mindennek, ennek is vannak gyengeségei, amivel nem árt tisztában lennünk.

ollos emelo szemelyemelo deckman 3

Nem mindehol használható

Hasonlóan a dízel társához ez sem használható minden körülmény között. Az esetek döntő többségében – habár akadnak kivételek – az akkumulátoros személyemelők nem rendelkeznek összkerékhajtással, így nehezebb terepen használhatatlanok. Nem véletlenül emlegetik sokan beltéri ollós emelőként is ezeket az eszközöket.
Ennek ellenére, ha a munkaterület rendelkezik szilárd burkolattal, általában elboldogul és biztonságosan használható is, de erre mindenképp érdemes odafigyelni a munka felmérésekor.

Az, hogy kültéren nem minden esetben tudjuk kihasználni az ollós emelőnket, nem azt jelenti, hogy ez egy rossz választás lenne. Egy sportautónak sem hánytorgatjuk fel, hogy terepen nem jól, használható, mivel nem arra való. Így van ez az ollós emelők esetén is.

ollos emelo szemelyemelo deckman 4

De gondoljunk csak bele! Míg egy dízel üzemű személyemelőt beltérben tilos, addig egy akkumulátoros gépet, ha a terepviszonyok megengedik használhatunk kül és beltéren egyaránt.

Üzemidő

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyi ideig használható ollós emelőnk egy töltéssel. Pontos időt erre nehéz mondani, mivel függ a gép terheltségétől, a munka milyenségétől, de az akkumulátorok révén még a hőmérséklettől is.
Azt azonban ki lehet jelenteni, hogy az általunk forgalmazott ELS ollós emelők bármilyen használat mellett kibírnak egy műszakot. Egy éjszaka alatt pedig kényelmesen fel is töltődik, így tulajdonképpen folyamatos munkavégzést tesz lehetővé.

ollos emelo szemelyemelo deckman 5

Takarékosság és környezettudatosság

Mivel egy elektormos gépről van szó, az üzemeltetési költségek töredékére redukálhatók a dízel társához képest. Nem kell tankolni, olajat, olajszűrőt, gázolajszűrőt, levegőszűrőt cserélni időközönként és a mozgó, forgó alkatrészek száma is minimális, így a hibalehetőség is közelít a nullához.

Jóformán elmondható, hogy egy akksis önjáró emelőt csak tölteni kell. Ilyen egyszerű!

Ha kérdésed van, vagy többet szeretnél megtudni ollós emelőinkről, hívj minket, vagy nézz szét gyakori kérdések oldalunkon.

]]>
Guruló állvány – Profi állvány, félprofi áron https://deckman.hu/gurulo-allvany-profi-allvany-felprofi-aron/ Tue, 06 Sep 2022 18:51:35 +0000 https://deckman.hu/?p=241601

Guruló állvány – Profi állvány, félprofi áron

Egy guruló állvány nem csak az építőiparban nyújt megoldást, praktikusságának, könnyű súlyának, mobilitásának köszönhetően.
Különösen olyan munkáknál, mint a festés, villanyszerelés, karbantartás, a tartósság és biztonság mellett, gyakran felmerül az igény a mobilitásra is. A mobilitás egy olyan tényező, amit egy homlokzati állvány vásárlással nem kapunk meg..

gurulo allvany deckman kep1

Habár a DECKMAN homlokzati állvány is a kategóriájában az egyik legkönnyebben építhető, sőt akár kerekek is szerelhetők alá, így mobil állványként is használható, van egy sokkal jobb megoldásunk is az ilyen jellegű munkákhoz – alumínium guruló állvány
Ha nincs szükséged a mobilitásra, és inkább homlokzati állványrendszert vásárolnál, olvasd el az akciós állvány szettekről írt cikkünket. Elolvasom a cikket!

Guruló állványt keresel? Vagy felkeltette az érdeklődésed a téma? Jó helyen jársz!

Ollós emelő, az igazi nagyágyú

Ha mozgatható munkaplatformra van szükséged, alapvetően két megoldás közül választhatsz. Gépesített emelők, mint például ollós személyemelő, karos emelő, vagy a „hagyományos” vonalon maradva, guruló állvány.
Géppel dolgozni mindig egyszerű! Mindezt nagyon jól bizonyítja, az egyik sikertermékünk, a BUMPA cserépfelvonó, vagy az egyre nagyobb teret hódító mobil szállítószalag. Mind-mind meggyorsítja, könnyíti a munkát. Nincs ez másképp például egy ollós emelő esetén sem. A kényelemnek viszont minden esetben ára van.

gurulo allvany deckman kep2

Legegyszerűbb példaként talán az autókat lehetne felhozni. Egy régi Suzuki Swift nem mondható kényelmesnek, pláne, ha egy S-osztály Mercedes-szel hasonítjuk össze, ellenben nem is kér sokat a felhasználójától. Csodák azonban nincsenek. A luxusautó sokad ad, de sokat is vesz el. A Mercedes által nyújtott kényelmet, erőt a szalonban, a benzinkúton és a szervízben egyaránt viszont fogjuk látni, borsos számlák formájában.
Nincs ez másképp, a gurulós állvány és ollós emelő viszonylatban sem. Ollós emelő használatakor élvezzük az általa nyújtott kényelmet, extra funkciókat, azonban vásárláskor és a karbantartáskor is meg kell fizenünk ezeket. Számos esetben a cég tevékenységének jellegéből és a használat intenzitásából adódóan kifizetődő lehet a nagy beruházás, azaz gépesített, ollós személyemelő beszerzése, azonban a cégek többségénél tökéletesen megfelel egy alumínium guruló állvány is.

Milyen egy profi guruló állvány?

Ha a régi iskola, azaz az állvány mellett teszed le a voksodat és nem csak háztáji munkákra használnánk azt, érdemes a profi kategóriát választani.
Mit is jelent a profi kategória egy ilyen alumínium állvány esetén?
Ha az autós hasonlatnál maradunk, egy profi állvány a mobil munkaplatformok Ford Focus-a. Habár nem tudja azt, mint egy luxusautó, mégis megbízhatóan, kényelmesen, biztonságosan eljuttat bárhova. És a legtöbbünknek pontosan erre van szüksége.

gurulo allvany deckman kep3

Anyaghasználat

Mivel ez egy mobil állvány, amit kézi erővel kell mozgatni, felépíteni és szétszedni, nagyon fontos, hogy minél kisebb súlya legyen. A könnyű súly, amennyiben nem megy a minőség rovására, mindig jót jelent. Ezt a DECKMAN Profi guruló állványnál, a versenytársakra is jellemző alumínium felépítménnyel érték el. Mivel az állvány 100%-ban alumínium, így egy átlagos, 6-8 m munkamagasságú példány súlya sem haladja meg a 250 kg-ot.

gurulo allvany deckman kep4

Az alumínium esetén fontos megemlíteni, hogy megfelelő megmunkálás esetén legalább olyan erős, sőt egységnyi tömegű anyag esetén akár erősebb is, mint az acél. Éppen az erőssége, torziós merevsége miatt használnak manapság az autógyártásban is – ahol egyre komolyabb biztonsági feltételeknek kell megfelelni – rendkívül nagy mennyiségben nagy szilárdságú alumíniumot.
Mindezeken felül, egy alu guruló állvány sosem fog rozsdásodni, így megfelelő használat mellet soha nem kell festeni, vagy egyes alkatrészeit cserélni.

Építés

Ha van egy kis tapasztalatod az állványozásban, tudod, hogy mekkora áldás tud lenni a könnyen építhető rendszer, és mennyire meg tudja nehezíteni az ember dolgát egy olyan állványrendszer, amit nehéz építeni.
Profi kategóriás, alu gurulós állvány esetén jogos az elvárás, hogy pillanatok alatt fel lehessen építeni és a munka végeztével akár vissza is tudd bontani.

gurulo allvany deckman kep5

A DECKMAN Profi guruló állvány esetén, a gyártó, a gyors és egyszerű szerelést gyorscsatlakozókkal, valamint a lehető legkevesebb elem felhasználásával oldotta meg. Ennek köszönhetően rutinosabb munkások egy 8 méter munkamagasságú állványt is kevesebb, mint 20 perc alatt felállítanak.

Tartósság

Amennyiben munkaeszközeidet rendszeresen használod, minden esetben megéri a jó minőséget választani. Hobbi szerszámok és állványok esetében is számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem bírják az ipari használatot, nagyon rövid időn belül felmondják a szolgálatot.
Szerintem mindenkinek van már tapasztalat hasonló eszközökkel, aminek a vége minden esetben a kidobás, ráadásul használatuk során, a lecserélésig vezető út is csak bosszúsággal van kikövezve.

gurulo allvany deckman kep6

Biztonság

Végül, de nem utolsó sorban, egy nagyon lényeges dolog, a biztonság. Egy guruló állvánnyal, akár 14 méteres munkamagasságban is dolgozhatsz, ahonnan már az emberi szervezet számára nem egészséges a szabadesés után történő földet érés.
A nagy munkamagasság nem játék! Jól átgondolt, erős és stabil konstrukcióra van szükség, amit egy hobbi kategóriás guruló állvány esetében nem sűrűn kapsz meg.

gurulo allvany deckman kep7

Mielőtt eladó guruló állvány után nézel, legyél tisztában avval, hogy mire fogod használni. Amennyiben rendszeresen, munkád során használod, mindenképp érdemes kifizetni a magasabb árat egy profi állványért.
Ha bármilyen kérdésed maradt, Hívj, írj, kérdezz bármit! Segítünk!

]]>
Homlokzati állvány – akciós csomagok https://deckman.hu/homlokzati-allvany-akcios-csomagok/ Wed, 17 Aug 2022 21:22:20 +0000 https://deckman.hu/?p=241435

Homlokzati állvány – akciós csomagok

A homlokzati állvány vásárlás egy roppant egyszerű feladat! De mindez, csak annak köszönhető, hogy az értékesítő cégek a legtöbb esetben elvégzik a munka nehezét és előre összerakják a szetteket, amik minden szükséges elemet tartalmaznak.
Egy állványrendszer legalább 15, de a DECKMAN állvány esetén a 60 m2-es szettől felfele mindegyik, 17 alkatrészből áll, amelyeknek összeválogatása még egy tapasztalt szakembernek sem 2 perces feladat.

Azért, hogy az átlagos vásárlói igényeket gyorsan és olcsón ki tudjuk elégíteni, akciós csomagokat hoztunk létre.

homlokzati allvany blog deckman kep1

Homlokzati állvány csomagok előnyei

Homlokzati állvány vásárláskor és bérléskor, csakúgy, mint az élet más területein, szeretünk minél egyszerűbben, valamint idő és költséghatékonyan dolgozni.

Költséghatékonyság

A homlokzati állvány ára elsősorban az alapanyag beszerzési árától, másrészt a forgalmazó cég által rátett profittól függ.

Gondoljunk csak bele!

Egy előre összeállított, előre meghatározott alkatrészmennyiséggel „felszerelt” csomagot, kis túlzással bárki el tud adni, nincs szükség semmiféle szakértelemre, valamint számolásra.

Egyedi méretű állványnál, a forgalmazónak nagyságrendekkel több munkája van, így nem tud sokat eladni az adott termékből, vagy csak plusz költség, jelen esetben további munkaerő alkalmazásával.

Amennyiben viszont a ráfordított munka minimalizálható, úgy az értékesítési volumen is növelhető. Ebben az esetben a kereskedő hasznát nem a magas százalékon megállapított profit, hanem az értékesítés mennyisége fogja adni. Így az árak alacsonyan maradnak!

Hiszünk abban, hogy ez az, az értékesítési stratégia, amivel az ügyfél és hosszú távon a cég is jól jár.

Amikor egyedi rendszer mellett döntesz, ezt a többletmunkát kell megfizetned. Akciós csomag esetén ilyen költség nem terheli a vásárlót

 

homlokzati allvany blog deckman kep 2

Egyszerűség

Ahogy a forgalmazónak, úgy a vásárlónak is nagyon sok esetben jelent könnyebbséget, ha egy kész állvány rendszert tud megvásárolni.

Mint említettem, egyedileg összeállítani egy homlokzati állványt munka! Munka, nem csak a forgalmazónak, de a vevőnek is. A legtöbben nem szívesen foglalkoznak vele, vagy éppen nem is rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal, tudással, ahhoz, hogy ezt a feladatot elvégezzék.

Idő, a legnagyobb kincs!

A XXI. században a legnagyobb kincs talán az idő! Az idő hiánya miatt használunk olyan eszközöket is, mint például a szállítószalag, cserépfelvonó, vagy akár egy ollós emelő. Ezekkel az eszközökkel időt takaríthatsz meg, aminek köszönhetően minimalizálhatod a költségeidet. Ráadásul, ha gyorsabban végzel, több munkát tudsz vállalni, tehát többet is keresel.
Egy akciós csomag is hasonló. Kifizeted és már akár aznap átveheted, vagy még azon a héten kiszállítjuk és használhatod is!

homlokzati allvany blog deckman kep3

Milyen DECKMAN állvány csomagokat kínálunk?

60 m2 MINI

A kezdő szettünk, leginkább magánszemélyek, otthoni felhasználásra vásárolják. A minél kedvezőbb ár érdekében, nem tartalmazza a lábdeszkákat, valamint az állványzat legdrágább alkatrészét, a feljáró padlót.

Ezeknek a hiánya, otthoni felhasználás esetén nem szokott problémát jelenteni, hiszen semmilyen munkavédelmi előírásnak nem kell megfelelni.
Ha ezt az állványt választod, 9,21m szélességen és 6,5 méter munkamagasságon tudsz majd dolgozni.

120 m2 STANDARD

A legkelendőbb, vállalkozók által legközkedveltebb méret. Mindent tartalmaz, amivel a munkavédelmi előírásoknak megfelelhetünk. Lábdeszkák, feljárópadló létrával szintén a szett részét képezi.

Sűrűn felmerül a kérdés, hogy m2 arányosan miért drágább egy nagyobb szett, mint a kisebb. Ahogy már az előbb is említettem, egy homlokzati állványrendszer legdrágább eleme a feljáró, amelyből 120 m2 esetén már kettő darabot is adunk.
a 120 m2-es STANDARD szett esetén, már 18,42 méter munkaszélesség párosul a 6,5 méteres munkamagasság mellé
120 m2 állvány szállításra előkészítve:

homlokzati allvany blog deckman kep4

339 m2 STANDARD+

Nem olyan nagy számban keresett, mint a 120 m2-es, de szintén egyik sikertermékünknek tekinthető. Nagyon sok vállalkozás vesz részt nagyobb projektekben, amelyeknél már-már nélkülözhetetlen egy ekkora méretű állvány.
Hatalmas előnye ennek a csomagnak, hogy már 8,5 méteres munkamagassággal rendelkezik, ami mellé csaknem 40 m szélesség párosul.

548 m2 MAXI/1128 m2 MAXI+

A két legnagyobb, általunk forgalmazott, akciósan kapható állványrendszerről van szó. Mindkettő 10,5 méteres munkamagassággal rendelkezik, MAXI esetén több mint 50 méteres, MAXI+ esetén csaknem 110 méteres munkaszélességgel.
Nálunk bármit vásárolhatsz!
Természetesen az akciós csomagok nem minden esetben nyújtanak megoldást. Bármilyen hosszúságú, magasságú állványt össze tudunk állítani. Amennyiben a meglévő állványodhoz van szükséged, kiegészítőkre, abban is készséggel állunk rendelkezésedre. Hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően szinte bármilyen igényt azonnal ki tudunk elégíteni. Hívj, írj, kérdezz bármit! Segítünk!

 

]]>
Födémzsalu rendszer – Minden egy helyen https://deckman.hu/fodemzsalu-rendszer-minden-egy-helyen/ Mon, 08 Aug 2022 17:57:43 +0000 https://deckman.hu/?p=241348

Födémzsalu rendszer – Minden egy helyen

Zsalutábla, H20 Gerenda, födémtámasz… Olyan kifejezések, amelyeket már minden építőiparban dolgozó ember hallott. Nem véletlenül! A zsalu, legyen szó födémzsalu rendszerről, vagy falzsaluról, hasonlóan elengedhetetlen eszköz, mint például egy homlokzati állvány, amennyiben a munkánk megkívánja.
Egy zsalurendszer nehéz, sok elemből áll, így már-már egyértelműnek mondható, hogy drága is. Pont emiatt választják sokan a zsalu bérlést, amely, mint minden bérlés, csak rövid távon, vagy eseti jelleggel előforduló munkáknál bizonyul jó megoldásnak..

zsalutabla fodemzsalu blog kep1

Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen elemekből áll egy födémzsalu rendszer, fentről, a födémhez legközelebb eső alkatrésztől, egészen a legalsó egységig.

Zsalutábla

Egy zsalurendszer alapvetően fa és fém elemekből áll. Ennek köszönhetően, egy alapanyag árváltozásnak erősen kitett rendszerről van szó. Tökéletesen mutatta ezt, mikor 2022 elején az építőanyag árak emelkedése, alaposan meglódította a fa termékek, ezáltal a doka tábla árát is, ami az egyik fő rendszerelemnek tekinthető.
Különösen érzékeny pont, mivel elég nagy mennyiségben van rá szükség, valamint kopó, fogyó alkatrésznek tekinthető. Az elemek tartóssága természetesen függ a használattól, valamint a zsalutábla minőségétől is, de vannak olyan esetek, amikor akaratunkon kívül is kárt kell tennünk benne, és levágni a megfelelő méretre.

zsalutabla fodemzsalu blog kep2

Szerencsére a gyártástechnológia az utóbbi időben elég sokat fejlődött. Alapvetően elmondható, hogy mostanra a legtöbb zsalutábla impregnált és 3 rétegű. De mit is jelent ez? A táblákat 3 rétegből ragasztják és préselik össze, amelynek köszönhetően egy sokkal rugalmasabb, tartósabb termék jön létre. Ezt a préselt táblát ezután műgyanta bevonattal impregnálják, azaz teszik vízhatlanná és tartóssá.
A vízállóságának köszönhetően egy széleskörűen felhasználható dologól van szó, amit elég gyakran használnak pl: kerti tárolók, garázsok oldalfalaként, vagy egyes esetekben, akár bútorlapként.
A nemzetközi sztenderd szerint 21,- és 27 mm-es változatokban készül. A 21 mm-est leginkább födémzsalu rendszerekhez, míg a 27 mm-est inkább falzsaluhoz, vagy pillérzsaluhoz használják.

H20 Gerenda

Szintén a fa elemek közé tartozik, habár mostanában egyes gyártóknál megjelentek az alumíniumból keszült változatok is. Az alumínium egy nagyon tartós, könnyű megoldást nyújt, azonban a legtöbb esetben az ár hallatán a jól megszokott, szintén kiválóan teljesítő, fa gerenda lesz a befutó.

zsalutabla fodemzsalu blog kep3

Alapvetően ennek az elemnek a súly megtartása és eloszlatása a fő feladata. Rendkívül egyszerű alkatrészről van szó, és mivel nem érintkezik közvetlenül a betonnal, mint a zsalutábla, így az amortizációja is jelentéktelen.

Ami a legtöbb gondot szokta jelenteni a fatartó esetében, az szállítás. Nagy méretének köszönhetően, a szállítás jelentős szervezést, minimum egy kisteherautót és utánfutót igényel.

H20 villásfej

Lefele haladva, a hagyományos födémzsaluk esetében az első fém alkatrész. Lehet porfestett, vagy horganyzott. A feladata nem más, mint a fatartók pozícionálása. Általában a korona fej és a következő pontban tárgyalt födémtámasz külön egységet alkotnak, így egyszerűbben szállíthatók.

zsalutabla fodemzsalu blog kep4

Födémtámasz

Tartó szerepe ennek az elemnek, a H20 gerendához hasonlóan nagyon jelentős. Ahhoz, hogy az Európai Unióban érvényes minősítéseket megkapja, nagyon komoly előírásoknak kell megfelelnie, pláne a teherbírást illetően.

zsalutabla fodemzsalu blog kep5

Az egyes födémtámaszokat, terheléstől függően, általában 1,-, de maximum 3 méter távolságban kell elhelyezni egymástól.

Mint úgy általában a födémzsalu rendszer egyes elemeiről elmondható, ez sem egy bonyolult szerkezet. A födémtámaszon előre fúrt lyukakat, valamint a külső részén egy menetes részt találunk. A rögzítőcsap megfelelő helyre történő behelyezésével a zsalurendszer magasságát nagyságrendileg meg tudjuk határozni, majd a menetes résznek köszönhetően a finomhangolást is elvégezhetjük, hogy a rendszer teljesen vízszintbe kerüljön.

3 lábú tartó (pókláb)

A födém zsalu rendszer legalsó, stabilitást biztosító eleme. Tehertartó szerepe nincs, azonban, ha kis méretű, azaz 10 födémtámasz alatti rendszerrel dolgozunk, minden támaszhoz, nagyobb rendszer esetén legalább a végpontokhoz és a gerenda csatlakozásokhoz erősen ajánlott a használata.
Az előző három alkatrészhez hasonlóan ez is fémből készül, legtöbb esetben porfestett, de előfordul horganyzott kivitel is. A könnyű szállítás érdekében összecsukható, így kevesebb helyet foglal.

zsalutabla fodemzsalu blog kep6

Ha mindent figyelembe veszünk, egy zsalu rendszer összeállításához, és az adott födém biztonságos kivitelezéséhez szakértőre van szükségünk!

A vásárlói igényeket szem előtt tartva és a tervezési díj elkerülése érdekében, komplett födémzsalu csomagokat állítottunk össze, 30 m2-től egészen 250 m2-ig.
Amennyiben egyik csomag sem megfelelő, vagy csak pár rendszerelemre van szükséged, természetesen meg tudunk oldani bármit! Hívj, írj, kérdezz bármit! Segítünk!

]]>
Bumpa cserépfelvonó – Egy munkás, aki szívesen hord cserepet a tetőre! https://deckman.hu/bumpa-cserepfelvono-egy-munkas-aki-szivesen-hord-cserepet-a-tetore/ Thu, 21 Jul 2022 12:56:09 +0000 https://deckman.hu/?p=241280

Bumpa cserépfelvonó – Egy munkás, aki szívesen hord cserepet a tetőre!

Cserépfelvonó volt a legjobb befektetés, amióta vállalkozó vagyok” -mondta egy ügyfelünk a BUMPA cserépszállítóról.
Vannak olyan eszközök egy építőipari vállalkozásnál, amiket muszáj megvenni, mint például egy homlokzati állvány, hiszen az ember nem tud megállni a levegőben, a munkát pedig nem csak a földön kell elvégezni. És vannak olyan eszközök, amelyek nem kötelezőek, de a beszerzési áruk már rövid távon megtérül. Ilyen eszköznek minősül egy szállítószalag és a mai cikkünk alanya, a BUMPA cseréplift is.

cserepfelvono bumpa deckman blog 2

Emberi erővel is lehet cserepet hordani a tetőre, de miért tennénk? Van már sokkal kényelmesebb, gyorsabb és nem utolsó sorban olcsóbb megoldás is erre a feladatra!

Cserépfelvonó, drága munkaerő helyett

„Egy gépet megvenni drága”- gondolják sokan. Pedig ez nem így van! Általánosságban elmondható, hogy egy gép olcsóbb és sokkal gyorsabb, mint ha emberi erőt használnánk, továbbá bármikor, bármennyi ideig munkára fogható. Nincs ez másként a BUMPA-nál sem.

A cseréphordáshoz felvonó nélkül minimum 2 plusz munkásra van szükség. Ez önmagában is kihívást jelent, hiszen ezt a két embert meg is kell találni. A munkaerő megtartásáról nem is beszélve. Az embernek pihenni, inni, enni kell, és hónap végén fizetést adni.

cserepfelvono bumpa deckman blog 3

Az emberi munkaerő esetében azonban, ha mindent biztosítunk sem garantált semmi. Az ember lebetegedhet, megsérülhet, szabadságra mehet, vagy akár kaphat egy kedvezőbb ajánlatot is egy másik munkahelyről.
Ezekben az esetekben vakarhatjuk a fejünket, hogy mitévők legyünk…

Miért a BUMPA a legjobb megoldás cserépszállításhoz?

Mostanra egyre több gyártó felismerte, hogy a cserép eljuttatása a tetőre, bizony hatalmas kihívást jelent a tetőfedő szakmában. Ennek megfelelően több gyár is előállt a saját megoldásával.

Egy dolog biztos! Ha a legkönnyebb, legegyszerűbben mozgatható cserépliftet keresed, és maximum 10 méteres magasságba szeretnél szállítani, a BUMPA-ban megtaláltad a tökéletes jelöltet.

Könnyen mozgatható, szállítható

A Bumpa cserépfelvonó egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül könnyen szállítható és felállítást követően is két ember által, 1-2 perc alatt könnyedén áthelyezhető. Ha végeztünk a munkával, pár pillanat alatt összehajthatjuk és nagyjából 4 m-es hosszúságának, illetve 100 kilogrammos súlyának köszönhetően, egy utánfutóra, vagy platóra felhelyezve már szállíthatjuk is. Ilyen egyszerű! Nincs szükség szerelésre és hosszadalmas felállításra. A BUMPA tulajdonképpen bármikor készenáll a munkára.

cserepfelvono bumpa deckman blog 4

Pénzt spórol meg

Ahogy korábban már írtunk róla, a cserép felhordása a tetőre nem tartozik a munkások kedvenc elfoglaltságai közé. A legjobb esetben is 2, de inkább három ember szükséges hozzá, ha nem rendelkezünk a megfelelő segítséggel.

A munkásokat azonban ki kell fizetni. 3 ember bére, legalább 75.000 Forint/ nap + járulékok. Ez tulajdonképpen egy elkerülhető költség, ha cserép felvonóra bízzuk a munkát. A BUMPA 20-25 cserépszállítás után már ingyen dolgozik, így akár azt is mondhatjuk, hogy pénzt termel neked.

cserepfelvono bumpa deckman blog 5

Megkönnyíti és gyorsítja a munkát

A XXI. században az egyik legfontosabb képessége a gyorsaság. Egy gyors szakember, több munkát tud vállalni és kevesebb idő alatt végez a feladataival. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy változatlan, vagy akár csökkenő költségek mellett több pénzt keres, azaz növeli a profitot.

A gyorsaság és egy cserépfelvonó használata tulajdonképpen kéz a kézben járnak. Szinte elképzelhetetlen mennyiségű anyagot tudunk megmozgatni egy ilyen eszközzel, ráadásul mindezt minimális erőfeszítéssel.

Mindössze 1 óra alatt

 • 300 m2 tetőcserép
 • 850 db 30-as falazóblokk
 • 425 db 38-as falazóblokk
 • 4000 db kis méretű tégla

szállítható BUMPA segítségével.

Jól hangzik, nem igaz?

cserepfelvono bumpa deckman blog 6

Amikor a BUMPA nem elég

Vannak olyan helyzetek, amikor a BUMPA maximum 10 méteres szállítási magassága nem elég. Ebben az esetben másik megoldást kell választani. Ilyen például a Geda cserépfelvonója, amely speciális talpazattal akár 25 méteres magasságig is építhető, de talpazat nélkül is 19 méteres magasságba tud cserepet feljuttatni.
Egy sokkal időigényesebb, nehezebben mozgatható, cserépfelvonóról van szó, olyan munkamagassággal, amelyre csak a tetőfedők egy bizonyos részének van szüksége.
A biztonság kedvéért a C-Belt Kft. portfóliójában mindkét márka megtalálható. A BUMPA cserépfelvonót a hatalmas kereslet miatt rendszerint raktárról, míg a Geda féle megoldást, a csupán esetenként felmerülő kereslet miatt nagyjából 1 hónapos beszerzési időt követően tudjuk szállítani

]]>
Szállítószalag – van különbség, vagy csak a név változik? https://deckman.hu/szallitoszalag-van-kulonbseg-vagy-csak-a-nev-valtozik/ Wed, 13 Jul 2022 22:03:03 +0000 https://deckman.hu/?p=241217

Szállítószalag – van különbség, vagy csak a név változik?

Szállítószalag és szállítószalag között is lehetnek, sőt… vannak is különbségek. Nincs könnyű dolgunk tehát, ha ki szeretnénk választani a nekünk épp megfelelőt, még akkor sem, ha tudjuk, milyen területen szeretnénk használni azt.

Ebben a cikkben, az építőiparban egyre nagyobb teret hódító mobil szállítószalagokról lesz szó, azon belül is az általunk forgalmazott, három neves európai gyártó termékéről. Amennyiben még nem hallottál olyan szállítószalagról, amit könnyedén felrakhatsz a platóra, vagy az utánfutóra és szinte bármit szállíthatsz vele, kattints ide.

Szállítószalagok aranykora

Mai napig találkozhatunk, rég elfeledett, fűvel benőtt, hagyományos szállítószalagokat, egyes telephelyek udvarain. Több évtizeddel ezelőtt az emberek egyfajta megoldásként tekintettek ezekre az eszközökre és az akkori körülményeknek megfelelően hibátlanul teljesítették is a tőlük elvártakat.

szallitoszalag deckman blog regi

Azonban volt egy nagy hátráltató tényező a szélesebb körű elterjedésben. Borzasztó nehezen lehetett őket mozgatni, így a legtöbb esetben nagyobb munka volt az áthelyezés, mint amit kiváltott volna. Így merültek szép lassan feledésbe és váltak a legtöbb cég számára feleslegessé.

Mint tudjuk, a történelem szinte minden esetben ismétli önmagát. Napjainkban teret hódított a munkaerőhiány, így ismét a régi, jól bevált megoldások után kezdtek fordulni az emberek.
Az anyagmozgatás nehézsége egy olyan problémát vetett fel, amit részben már megoldottak, méghozzá több évtizeddel ezelőtt, szállítószalagokkal. Kézenfekvő volt tehát a fejlesztés. Ha mozgathatóvá, mobilissá tesszük szállító szalagjainkat, sokkal több ágazat, így az építőipar is nagymértékben részesülhet annak előnyeiből.

szallitoszalag deckman blog konnyu

Ezen gondolaton elindulva kezdtünk el mi is a mobil szállítószalagokkal foglalkozni, elsőként és jelenleg is piacvezetőként Magyarországon, kiszolgálva az építőipart, majd, mint később kiderült sok más ágazatot is.
A történelmi kitekintő után térjünk is rá, mi a különbség az általunk forgalmazott, három márka között.

Shifta szállítószalag

szallitoszalag deckman blog shifta

Mondhatni, a szívünkhöz legközelebb álló márkáról van szó, hiszen evvel kezdtük „pályafutásunkat” a mobil szállítószalagok piacán. Egy igazi manufaktúra jellegű, minőségi, hosszú évtizedes tapasztalattal rendelkező angol cég gyártja, csakúgy, mint a BUMPA cserépfelvonót.  A felhasznált anyagokról és a tartósságról mindent elárul, hogy a gyártó csak a gumiheveder anyagának tökéletessé fejlesztésébe több év munkát fektetett. Mostanra 5 éves tapasztalattal rendelkezünk a Shifta szállítószalagokkal és hibával még egyszer sem találkozunk.

Amit vásárláskor és szállítószalag bérléskor egyaránt nagyon szeretnek benne, az a szélessége. A Shifta 40 cm-es szélességgel érhető el.
Az általunk forgalmazott szállítószalagok közül a Shifta rendelkezik a legnagyobb bordákkal, így apró, könnyen visszaguruló anyag szállításakor is nagy szög, 45-50 fok elérésére képes.

szallitoszalag deckman blog borda

A gép két sebességi fokozattal rendelkezik. Lassú fokozatban 20m/perces, gyors fokozatban 32m/perces sebességgel képes szállítani, egyszerre akár 200 kg anyagot.

3m-es, 4m-es 5m-es és 6m-es hosszúságokban elérhető és akár 5 szállítószalag is egymás után sorbarendezhető.
Shifta specifikációk:
Hossz: 3m / 4m / 5m / 6m (sorba köthető)
Szélesség: 40 cm
Sebesség: 2 fokozatban állítható: 20m/ perc és 32m/ perc
Súly: 138 kg (4m-es modell)

A Shifta szállítószalag egyetlen hátránya, hogy a beszerzés a Brexit óta hosszú időt vesz igénybe, így, ha nem kifejezett kérése az ügyfélnek legtöbb esetben a hasonlóan jó minőségű Baron szállítószalagot szoktuk javasolni.

Baron szállítószalag

szallitoszalag deckman blog baron1

Dán gyártmány, kiváló minőség, gyors beszerzési idők. Röviden ez jellemzi a Baron szállítószalagot.
Teljesen más a felépítése, mint a Shifta-nak, de minőségben ugyanazt nyújtja, amit az angol márka.

35 cm-es szélességgel és kisebb bordákkal szerelt gép, így a szállítási szög minimálisan kisebb, maximum 40 fok. Az esetek túlnyomó többségében ez a meredekség bőven meghaladja azt, amire a vásárlónak vagy bérlőnek szüksége van. Az egyszerre akár 200 kg-os szállítási kapacitás magáért beszél. Ez egy masszív, könnyű gép.

szallitoszalag deckman blog baron fokozatok

Nagy előnye, hogy a szállítás gyorsasága fokozatmentesen állítható, így nagyon könnyű finom hangolni az anyagszállítást, ha a munka úgy kívánja, valamint, ha több különböző típusú gépeket rendezünk egymás után sorba, a Baron szállítószalagot könnyedén hozzáigazíthatjuk a többi sebességéhez.

Baron specifikációk:
Hossz: 2,5 m / 3,3 m / 4,5 m / 6m / (sorba rendezhető)
Szélesség: 35cm
Sebesség: fokozatmentesen állítható gyorsaság (12-48m/ perc)
Súly: 87kg (4,5m-es modell)

A Baron szállítószalagok több hosszúságban is elérhetők. 2,5 métertől egészen 6 méterig.

Ha nem merül fel az érdeklődő részéről valamilyen speciális igény, amire esetleg más szállítószalagunk alkalmasabb, a Baron-t szoktuk ajánlani. Az esetek többségében rendelkezünk belőle raktárkészlettel, de adott esetben a gép beszerzése is mindössze 2-3 hetet vesz igénybe.

Soroto szállítószalag

szallitoszalag deckman blog soroto

Dán gyártmány, kiváló minőség, gyors beszerzési idők. Ugyan az mondható el a Soroto-ról is, mint a Baron-ról.
Két fontos különbség azonban mégis van. A Soroto akár 8 méteres hosszúságban is elérhető, így nagyobb távolságok is áthidalhatók, anélkül, hogy több szalagot egymás után sorba kéne rendezni.
Ezen kívül, ami megkülönbözteti a többi márkától, hogy több típusú hevederrel is elérhető, így könnyen a saját igényinkre szabható.

szallitoszalag deckman blog soroto heveder

Baron specifikációk:
Hossz: 2 m / 3,3 m / 4,5 m / 6m / 8m (sorba rendezhető)
Szélesség: 35cm
Sebesség: 21m / perc
Súly: 95 kg (4,5m-es modell)

Összességében elmondható, hogy van különbség az egyes gyártók szállítószalagja között, de nem jelentős. A legtöbb munkára bármelyik modell alkalmas, különbséget inkább akkor érdemes tenni, ha például szükségünk van a 40 cm-es szalagszélességre, vagy esetleg a 40 cm-es szélesség már nem fér be az adott helyre. Ilyen eset lehet még az is, ha valamilyen speciális anyagot akarunk szállítani, ahol számít a bordamagasság, vagy a szállítási sebesség.

Többek között az ilyen szituációk miatt döntött a C-Belt Kft. három típus forgalmazása mellett, hiszen az ezek által nyújtott lehetőségek, szinte minden esetben megoldást nyújtanak az ügyfelek problémáira.

Ha még mindig nem sikerült dönteni, próbáld ki bármelyiket kockázat nélkül. Szállítószalag bérlésre is van lehetőség, akár egy napra is

Felkeltette bármelyik szállítószalag az érdeklődésed? Hívj, írj, kérdezz bármit! Segítünk!

]]>
Szállítószalag – a fáradhatatlan munkatárs! https://deckman.hu/szallitoszalag-a-faradhatatlan-munkatars/ Thu, 07 Jul 2022 21:55:20 +0000 https://deckman.hu/?p=241072

Szállítószalag – a fáradhatatlan munkatárs!

Szállítószalag lenne a megoldás az építőipart sújtó munkaerőhiányra? A rég elfeledett technológia, új köntösbe bújtatva.
Napjainkban, a munkaerőhiány soha nem látott mértéket ölt. Ezt a problémát az építőipar különösképp megérzi. Egyre többen felismerik a helyzetet és a hagyományostól eltérő megoldásokban kezdenek el gondolkodni. Számos ilyen modern megoldást nyújtunk mi is, többek között mobil szállítószalagok formájában.

Legtöbben még csak a gyárakban megszokott, telepített, vagy a hagyományos daruval mozgatható, nehéz szállítószalagokkal találkoztak.
Lássuk be, ezek sosem voltak az építőiparban alkalmazható megoldások, pedig az alapelve, miszerint könnyen és gyorsan szállítunk nagy mennyiségű anyagot A-ból B-be, jól kihasználható lenne az építőiparban is.

Mobil szállítószalag mire jó valójában?

A válasz nagyon egyszerű. Munkaerőt vált ki, és gyorsítja a munkát. Teszi mindezt ott, ahol szükség van rá. Könnyű és a kerekeinek köszönhetően akár egy ember tudja mozgatni, de két ember által szinte bárhova elhelyezhető. A működtetéséhez nincs szükség ipari áramra. 240 V-ról üzemeltethető. Egy teherautó platójára, vagy utánfutóra egyszerűen felrakható és már szállítható is. Könnyű, praktikus és szinte mindent elszállít.

szallitoszalag deckman blog01

Törmelék, a legnagyobb ellenség az építőiparban

A törmelék elszállítása mindig nagy kihívást jelentett az építőiparban. Amíg nem takarítjuk el, nem tudunk dolgozni. A sitt kihordása egy épületből, azonban nagyon sok munkával jár, így az emberek leggyakrabban talán itt gondolkodnak el valami olyan megoldáson, ami felgyorsíthatja ezt a folyamatot.
Így csináljuk mi! Pincéből törmeléket szállító szalag.

Szinte bárhova el lehet helyezni és ha kell több szalag egymás után sorba rendezhető, így nincs az a távolság, ami nem áthidalható egy ilyen eszközzel. A törmeléket csak fel kell lapátolni és a munka nehezét a szállítószalag elvégzi!

Kavics, homok, föld és szinte bármi…

Egy építkezésen természetesen nem csak törmelékkel találkozunk. A kavicsot, homokot, földet, ugyan úgy meg kell mozgatni. Lássuk be, ezek sem könnyű dolgok. Egy nyári napon embert próbáló feladat órákon keresztül talicskázni, vagy egy vödörben hordani az anyagot és a géppel ellentétben az ember sajnos elfárad. A fáradt munkás pedig köztudottan nem dolgozik.

szallitoszalag deckman blog cserep 02

A gyakorlat, miszerint több munkás alkalmazásával ez a probléma kiküszöbölhető, hosszú évekig működött, hiszen volt munkás. A helyzet azonban változott. Nincs munkaerő, vagy ha van nagyon drága! A legnagyobb kihívás manapság és egyben legnagyobb költség a munkaerő megtalálása, majd megtartása jelenti napjainkban. Ezért is jó a szállítószalag. Ha rendelkezel egy ilyen szalaggal, azon túl, hogy a vállalkozásodat fejleszted, legalább két ember munkáját kiváltod. A fennmaradó munkaerő szükségletet, pedig garantáltan egyszerűbben megtalálod, és könnyebben is tartod meg a jobb munkakörülmények miatt.

Szállítószalagokkal egyre több helyen

Nemcsak az építőiparban, egyre több ágazatban, valamint magánszemélyek körében is fontos szerepet kapnak a mobil szállítószalagok. A kiélezett piaci versenyben előnyhöz juttatják a felhasználót, vagy akár megkönnyítik az otthoni munkát. Nagy segítséget nyújthatnak egy betonozással foglalkozó cégnél, acélhaj, vagy betonerősítő makroszál mixerbe történő eljuttatásában, de egy borászatban, gyümölcsösben, a leszüretelt gyümölcs mozgatásában is. Sok profi kertészetekben, vagy kertépítő cégnél már nélkülözhetetlen eszközöknek számítanak, de az otthoni kertépítést, tereprendezést is nagymértékben meggyorsítják, ezáltal időt és akár más munkagépek költségeit is megspórolva. Kis túlzással elmondható, hogy a mozgatható szállítószalagokat bárhol és bármilyen munkára lehet használni.

szallitoszalag deckman blog szallitas 03

Mostanra több gyártó is felismerte a lehetőséget a szállítószalagokban, így a kínálat is egyre változatosabb. Mi, három, Európában a szállítószalagok piacán legjobbnak, legnagyobb névnek mondható gyártónak vagyunk a viszonteladói, garantálva a minőséget és a szakértelmet. A három gyártó termékével széles körben ki tudjuk elégíteni a különböző felmerülő igényeket, szélességben, hosszúságban és a szállítás gyorsaságában is.

Érdekelnek szállítószalagjaink? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz róluk.

Szállítószalag bérlés is megoldás lehet!

Sokszor felmerülő probléma, hogy egyes vállalkozások vagy magánszemélyek csak eseti jelleggel tudnák kihasználni megvásárolt szállítószalagjukat.
Semmi gond! Bérlésre is van lehetőség! Mindössze napi 2500 forint + ÁFA/méter. Garantáltan ez lesz a legolcsóbb és egyben a legszorgalmasabb segédmunkás, akivel valaha is találkoztál.

Te is szeretnéd megkönnyíteni a munkát? A C-Belt Kft. portfóliója lehetőséget nyújt szállítószalag bérlésre és vásárlásra egyaránt. Hívj, írj, kérdezz bármit! Mindenben segítünk!

]]>
Homlokzati állvány- Bérlés vagy vásárlás? https://deckman.hu/homlokzati-allvany-berles-vagy-vasarlas/ Tue, 28 Jun 2022 21:08:11 +0000 https://deckman.hu/?p=240698

Homlokzati állvány– Bérlés vagy vásárlás?

Bérlés, vagy vásárlás – ez itt a kérdés! Csak úgy, mint egy lakásnál, az építőiparban is felmerülhet ez a dilemma, és a válasz nem minden esetben olyan egyértelmű, mint gondolnánk. Nincs ez másképp akkor sem, mikor épp homlokzati állványra van szükségünk.

Egyes építőipari eszközöknél, mint például a szállítószalagok, egyértelműen a bérlést választják a cégek, vállalkozások. Más eszközöknél, mint például a BUMPA cserépszállító, inkább a vásárlást részesítik előnyben. De vajon mi a helyzet a homlokzati állvány esetén?

Homlokzati állványrendszer magánszemélyként

Ha megkérdezel néhány kivitelezőt, szinte biztos, hogy mindenki a bérlést javasolja. De valóban jobban jársz a bérléssel? Rövid távon lehet, hogy neked éppen ez a jó megoldás.

Szállítási költségek

Egy olyan ideális esetben, amikor rendelkezel saját teherautóval és a bérállványt a pár kilométerré lévő telepről hozod el, majd a munka végeztével vissza is tudod szállítani, a szállítási költség nem releváns. De valljuk be… nem sokan vannak ilyen szerencsés helyzetben.

allvany blog 01 01

Abban az esetben, ha nem tudod a fuvart magad megoldani, bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Méghozzá kétszer. Állvány bérlés esetén, ugyanis nemcsak az odaszállítást, hanem a visszaszállítást is ki kell fizetned. Az aktuális üzemanyag árak mellett ezt a legtöbb cég, 360 Ft/km+ áfa alatt nem vállalja, így nagyon könnyen több tízezer forintba kerülhet a homlokzati állványrendszer szállítása.

Bérleti díj

Az imént taglalt szállítási költségek tehát szerencsés esetben minimalizálhatók, azonban az állványrendszer bérleti díját biztosan nem fogod tudni elkerülni. A DECKMAN állvány bérleti díja bruttó 42 Forint/m². Könnyen kiszámolható tehát, hogy 60 m² bérlése 25 napra, 63.000 forinttal rövidíti meg a családi kasszát.

A vételi árhoz képest ez nem tűnik olyan hatalmas összegnek és pár napos munkák esetén, még egy drága ide-oda szállítás mellett is megérheti a bérlés. 

A vásárlás is jó megoldás bizonyos esetekben

De gondolkodjunk egy kicsit másképp! Ha neked szükséged volt bérelhető állványra, akkor másnak is szüksége lesz rá! Egyre inkább bevált gyakorlat, hogy magánszemélyek otthoni munkához megvásárolják, majd a munka végeztével bérbeadják, vagy szinte teljes áron tovább értékesítik építkezési állványukat.
Előbbi akár egy rendszeres jövedelemforrássá is válhat, míg utóbbi egy szinte „ingyenes” használatot tesz lehetővé, ugyanis egy acél állvány használtan is, szinte teljes áron értékesíthető.

Összességében tehát elmondható, hogy ha a bérlés mellett döntesz és pontosan kalkulálható a munka ideje, egy kényelmes és aránylag olcsó megoldást választasz, esetenként aránytalanul magas szállítási díjjal. Vásárlás esetén egy egyszeri nagyobb kiadással kell szembenézned, de a későbbiekben az állvány bérbeadásából, vagy értékesítésből, akár még üzletet is csinálhatsz.

allvany blog 01 02

 

Homlokzati állványrendszer vállalkozásoknak

A válasz sokkal egyszerűbb, mint az előző esetben. Amelyik vállalkozásban egyszer szükség van homlokzati állványra, ott szinte minden esetben többször is szükség lesz rá. Ha el szeretnéd kerülni a rendszeres szállítási költséget, valamint a rengeteg bérleti díjat, ami a profitodat csökkenti, csakis a megvásárlás jöhet szóba.

Legtöbb esetben azok a cégek, akik a bérlés mellett döntenek, később az addig bérelt, már használt állványt vásárolják meg, de addig már csaknem egy teljes állványrendszer árát kifizették bérleti díjként.

Ami egy használt állványzat eladáskor áldás, az vásárláskor átok. Mint említettük a horganyzott acél rendszerek szinte semmit nem vesztenek értékükből. Könnyen előfordulhat, egy hosszabb, vagy rendszeres bérlés esetén, hogy mire az ügyfél rászánja magát a vásárlásra, már kifizette egy 60 m²-es DECKMAN állvány árát bérleti díjként.

Ha vállalkozásodnak szüksége van homlokzati állványra és teheted, mindenképp vedd meg! A pénzt, amit kifizetnél a bérlésért inkább fektesd állvány kiegészítőkbe, vagy vásárolj egy nagyobb rendszert, fejleszd vállalkozásod! Hidd el, meg fogja érni.

Sikerült dönteni? A C-Belt Kft. portfóliója lehetőséget nyújt állvány bérlésre és állvány vásárlásra egyaránt. Hívj, írj, kérdezz bármit! Mindenben segítünk! 

]]>