szállítószalag

Állvány és felújítás – két szó, amit talán nem gondolnál, hogy szorosan összefonódhat, pedig, ha elsőt jól választod meg, rengeteg fejfájástól kímélheted meg magadat.

Felújítási munkálatok előtt állsz? Ha szeretnél zökkenőmentesen, biztonságosan és hatékonyan haladni vele, akkor ezt a cikket neked írtuk.

Állvány és felújítások = biztonság és hatékonyság

Az allvanyok es a felujitasok szoros kapcsolata blog 01Amikor a stabilitás a legfontosabb, a fix állvány lép be a képbe.

Állvány és felújítási munkálatok – nem véletlenül kerül egymás mellé egy mondatban.

Először vágnak bele otthonod, irodád komolyabb „tatarozásába”?

Képzeld el, hogy egy magas, nehezen hozzáférhető helyre szeretnél eljutni a házadban vagy a kertedben. Talán egy régi vakolatot szeretnél eltávolítani, vagy egy-két tetőcserép javítása a feladat.

Ezekben a helyzetekben az állvány, bizonyos esetekben egy homlokzati állvány az a stabil és megbízható társ, ami azért felel, hogy biztonságosan és hatékonyan végezd el a munkát.

Miért alapvető eszköz az állványzat az újjáépítés során?

  • Először is biztosítja a magasban történő munkavégzés biztonságát.
  • Egy stabil állványon dolgozva elkerülhetők a balesetek, melyek egy instabil létrán pillanatok alatt előfordulhatnak.
  • A festéstől a vakolásig, a csempézéstől a tetőjavításig használatának a segítségével, kényelmesen és biztonságosan zajlik a felújítási és műszaki munka.
  • Egy állványzat kialakítása lehetővé teszi, hogy egyszerre nagyobb területen történjenek a felújítási munkálatok, melynek fő előnye, hogy nem kell állandóan áthelyezned azt.
  • Ez nem csak időt, de energiát is spórol, ami egy felújításnál aranyat ér.
  • Az állványzat különböző típusai és kiegészítői (pl. munkaszerszámtartók, védőkorlátok) igazodnak a különböző felújítási munkálatokhoz, így minden projekt számára meg is található és ideális eszköz.

Milyen típusú állványok léteznek?

Az állványzat, az állványrendszer világa sokkal szélesebb és változatosabb, mint gondolnád. Nem minden állvány egyforma, és nem minden munkához ugyanaz az állvány a legmegfelelőbb – különböző típusai különböző igényeket és műszaki feladatokat szolgálnak ki.

Mobil állvány

Ez a típus ideális olyan munkálatokhoz, ahol a gyorsaság és a rugalmasság a kulcs.
Könnyen mozgathatók, így azokban a felújítási projektekben, ahol gyakran kell változtatni a munkahely pozícióját, a mobil verzió kiváló választást jelent. Gondoljunk csak egy belső festésre, ahol szükség van az egyik szobából a másikba való gyors átmenetelre.

Fix és homlokzati állvány

Rendkívül stabil és nagy terhelhetőséggel bírnak olyan munkákhoz, mint például nagyobb épület újjáépítések vagy homlokzat-restaurálások, ideálisak. Bár nehezebben mozgathatók, a megnövelt stabilitásuk miatt érdemes őket választani.

Speciális állványok

Azokhoz a feladatokhoz, amelyek speciális igényeket támasztanak, speciális általában moduláris állványokat terveznek. Ilyenek például a szobrok restaurálásához használt típusok, vagy azok, amelyek különleges környezeti feltételekhez, például extrém magasban található vagy víz alatt történő munkavégzéshez vannak tervezve.

Összecsukható állványok

A kisebb munkákhoz, ahol a tárolhatóság és a kompaktság a kulcs, az összecsukható típusok a legjobb választás. Könnyű őket szállítani, és kis helyen is elférnek, így tökéletesek kisebb felújítási munkálatokhoz vagy olyan helyeken, ahol a tárolási hely korlátozott.

Hogyan válaszd ki a megfelelő állványt felújításhoz?

Az allvanyok es a felujitasok szoros kapcsolata blog 02

Milyen szempontokat szükséges figyelembe venni a döntés során?
Az alábbiakban praktikus útmutatót kapsz az ideális állvány kiválasztásához, hogy a felújító munkálatok minden szakaszában biztos lehess a megfelelő választásban.

Ismerd meg a munka jellegét

Az első és legfontosabb lépés, hogy tisztában legyél a felújítási munkálatokkal.

  • Milyen magasra kell majd elérni?
  • Milyen súlyokat kell az állványon elhelyezni?

Ha gyakran kell áthelyezni az állványt, akkor egy mobil állványozási lehetőség lesz az ideális választás. Nagyobb, nehezebben mozgatható terhelések esetén pedig egy fix állványt érdemes választani.

Fő a biztonság

Válassz mindig a biztonsági előírásoknak megfelelően.

Fontos, hogy stabil legyen, és ne boruljon fel még magasabb helyeken történő munkavégzés során sem.

Méret és tárolhatóság

Amennyiben korlátozott a hely a munkaterületen vagy a tárolás során, egy összecsukható állvány lehet a megoldás. Ugyanakkor, ha nagy felületeken dolgozol, egy nagyobb, tágas típus, akár állványrendszer választása ideális.

Kiegészítők és tartozékok

Néhány állványtípus különféle kiegészítőkkel és tartozékokkal rendelkezik, mint például munkaszerszámtartók vagy védőkorlátok. Fontos végig gondolni, milyen további funkciókra lehet szükséged a munka során, és válassz ennek megfelelően.

Ha felújítasz, a megfelelő eszközök segítségével nem csak hatékonyabb, de biztonságosabb is lesz a munkavégzés. Ahogy azonban minden projekt egyedi, úgy az ideális állványtípus kiválasztása is különböző lehet. Éppen ezért fontos, hogy olyan helyről válasszuk ki az állványt, ahol széles kínálat áll rendelkezésre.

A Deckman kínálatában minden felújítási projekt számára megtalálható az ideális állvány.

Legyen szó kisebb otthoni munkálatról, vagy nagyszabású irodai felújításról, a Deckman-nál biztosan megtalálod azt, amire szükséged van.